Historien om Claude Bernard


1536

Fra forbud til nye muligheter

I midten av det 16. århundre brøt en 27 år gammel franskmann, John Calvin, med den katolske kirke og flyktet til Geneve i Sveits. En rekke franske hugenotter (franske protestanter) fulgte ham. Sterkt religiøse som de var, mente de at smykker ikke hadde noen plass om man skulle leve etter Gud. Derfor nedla de et forbud mot alle typer smykker. Resultatet av dette var at en rekke gullsmeder og smykkemakere måtte finne et nytt håndverk – de begynte å lage klokker. Den perfekte tingen å gjøre for disse fagfolkene med øye for detaljer og talent for mekanikk.


1540

Landbruker om sommeren. Klokkemaker om vinteren.

Selv om de mekanisk dyktige og svært presise fagfolkene fant nye måter å bygge klokker på, var ikke livet alltid lett. Som mange av hans likemenn drev også Claude Bernard med landbruk for å skaffe mat til familien. Men under de lange og harde vintermånedene, når terrenget lå skjult under tung snø og bekkene var frosset til is, lagde Claude og andre som ham noe som var mer enn bare klokker, han skapte mesterverk.


1540

Der alt startet

Mange av klokkemakerne flyttet nordover. Claude Bernard var en av dem. I en fjellkjede langs grensen til Frankrike oppdaget han et nydelig, nærmest guddommelig vakkert område i Jura-distriktet. Som en hyllest til hans hjemby, Geneve, kalte han dette bortgjemte stedet «Les Genevez.»


1973

Fortsettelsen

Merkevaren Claude Bernard blir født. Samarbeidet og innsatsviljen fra et lite, men motivert team av ingeniører og urmakere gjorde det mulig å sette sammen en kolleksjon av klokker kjennetegnet av sveitsiske presisjon og kvalitet til gode priser. I 1973 registreres Claude Bernard som en offisiell merkevare og gis merkevarebeskyttelse over hele verden.


1973

Fra visjon til veien videre

I mange år hadde det bare vært de rike som hadde kunnet unne seg gleden over å eie en sveitsisk klokke av ypperste klasse. I den koselige landsbyen Les Genevez i sveitsiske Jura hadde en klokkemaker en visjon som skulle endre alt dette. Målet var å designe, bygge og lage luksusklokker for folk som ikke ønsket å bruke en formue på dem. Klokkene skulle være laget av rustfritt stål eller gull. Et annet premiss var at klokkene kun skulle lages av sveitsiske klokkemakere på tradisjonelt vis. 


1973

En forpliktelse til det sveitsiske

At klokkene skulle lages av sveitsiske urmakere, basert på tradisjonelt håndverk, ble en del av selskapets strategi. Det ble fra starten av stilt strenge krav til de som lager Claude Bernard-klokkene. Det gjør det fortsatt den dag i dag.


Claude Bernard i dag

Claude Bernard er en av få gjenværende, selvstendige og familieeide sveitsiske klokke-selskaper. Det betyr mye, både når det gjelder tilpasningsdyktighet, kvalitet og menneskelige bånd.


Visjonen

Håndlagete klokker, Swiss made, med en klassisk og elegant stil til konkurransedyktige priser.

Fabrikken

Fabrikken der Claude Bernard produseres, ligger i Les Genevez i Sveits. Her jobber 70 ansatte.

Håndbygget

Alle klokkene fra Claude Bernard er bygget og satt sammen for hånd i vår fabrikk.

Swiss Made

Alle våre klokker er sertifisert og merket som Swiss Made. Dette er et umiskjennelig tegn på kvalitet og kunnskap.

Pålitelige leverandører

Langvarige samarbeid med leverandører sikrer oss produkter og deler av høy kvalitet, samt gjør det lett å løse eventuelle utfordringer.