Autorisert urmakerverksted

Santrades autoriserte serviceverksted reparerer alle typer ur. Våre urmakere har kompetansen, sertifiseringene, verktøyet og maskinene til å utføre både service og reparasjoner. Alt til den høye standarden som våre anerkjente klokkemerker krever.

Vi hjelper deg med:

  • Service
  • Reparasjoner
  • Verdivurdering
  • Garantier

Service fra A til Å

En full service på et ur er et intrikat stykke arbeid over en rekke steg som krever store faglige og tekniske ressurser.

1. Demontering
Det første vi gjør på en full service er å demontere uret. Alt fra remmen til den minste, lille komponenten i urverket plukkes fra hverandre. Et urverk består normalt av mellom 100 og 300 deler, så det er mange deler å holde styr på.

2. Rengjøring
Neste steg er å rengjøre delene. Dette gjøres med ultralyd i flere ulike spesialvæsker, og fjerner støv, gammel olje og avleiringer. Når delene er gullene rene, tørkes de over varme.

3. Montering og smøring
Den mest tidkrevende og kanskje viktigste delen av servicen er smøringen av urverket. Det gjør urmakeren fortløpende mens urverket blir montert. I et gjennomsnittlig mekanisk urverk brukes det 4 forskjellige spesialoljer på over 50 punkter for å hindre friksjon og slitasje.

4. Kalibrering
Når urverket er smurt og satt sammen igjen etter alle kunstens regler, er kalibrering neste punkt på programmet. I dette steget er det vanlig å gjøre flere tester og justeringer. Presisjonen i urverket testes over flere dager, og eventuelle feil og uregelmessigheter utbedres.

5. Polering
For at utsiden skal matche innsiden, blir også lenken og urkassen rengjort og polert. Skader, riper og merker utbedres og eventuelle deler skiftes.

6. Trykktest
Når kassen er montert og alle pakninger samt kronen og halsen har blitt byttet, testes uret i et lite trykkammer. Ved eventuelle lekkasjer, blir urverket tatt ut og klokken testet i vann for å avdekke lekkasjen uten å skade urverket.

7. Kvalitetskontroll
Til slutt testes gangreserve og nøyaktighet etter krav som er spesifisert fra fabrikanten. Her forsikrer vi oss om at klokken din faktisk vil «gå som en klokke» når du får den tilbake. Etter en full service hos oss, får du 24 måneders garanti på arbeidet.

Våre anbefalinger

For at ditt mekaniske ur skal gå presist og vare lenge, er det viktig med jevnlig vedlikehold. Vi anbefaler:

  • Full service hvert 5. til 7. år, avhengig av klokkemerke og type
  • Pakningsbytte og trykktest hvert 2. til 3. år
  • Batteribytte ved behov. Har klokken stoppet, bør batteriet byttes for å unngå lekkasje av batterisyre.

Fyll inn skjemaet så tar vi kontakt